Nedenfor er eksempler på links, hvor man kan få yderligere inspiration til arbejdet med iPad som specialpædagogisk redskab.

 

Specialskolen i Tejbjerg

Indeholder blandt andet idéer til apps, til struktur og læsning samt en beskrivelse af, hvorfor og hvordan visuelle støttesystemer kan blive en del af hverdagen for familier med autisme, ADHD eller andre kognitive udfordringer.

iPad Langager

Om brugen af iPad på en specialskole for elever med ADHD og autisme. Under 'iPad og læring' findes mange forskellige inspirerende overskrifter.

Min kusine Maria

En inspirerende side med mange idéer til apps, materialer og links.

Mors Apps

Indeholder bla. en glimrende oversigt over gode læringsapps til skolen. Listen indeholder mange gode apps inddelt under emnerne Dansk, Dansk X-tra til specialundervisningen, Udskoling, Viden, Matematik, Lær klokken Tegning, Engelsk, Tysk, Historie, Musik, Elevproduktion og Værktøjskassen.

Madam Bachs blog

Om læringsapps og it til børn med særlige behov i grundskolen.

Autismetanken

En side med autismevenlige tips og tanker - indeholder bl.a 5 sjove apps til sociale historier.

IKT og vidtgående specialundervisning

Bloggen indeholder betragtninger over anvendelsen af IKT i vidtgående specialundervisning med udgangspunkt i den pædagogiske IKT vejledning på Dybkær Specialskole og Videnshus Dybkær i Silkeborg.

Digitaliseringsstyrelsen

Apps til personer med handicap. Digitaliseringsstyrelsen har fået udarbejdet en oversigt over apps med særligt anvendelsespotentiale for mennesker med handicap. Se hvilken app, der passer til din målgruppe.

iPad/Mac og specialundervisning

I dette link kan hentes inspiration til, hvordan teknologi kan forbedre læringen for alle. Hver Mac og iOS-enhed leveres med innovative funktioner, der kan hjælpe mennesker med særlige behov.

Tilgængelighed på iPad - tips og tricks

En række teknologiske hjælpemidler - herunder VoiceOver , Guided Access, og AssistiveTouch - er indbygget i iPad, iPhone og iPod touch . Her er nogle tips til at bruge dem.

Socialt katalog - spændende løsninger og produkter inden for social IT

Ud fra konkret erfaring med at udvikle, sprede og implementere Social IT til mennesker med funktionsnedsættelser, har Socialt Udviklingscenter SUS og Living IT Lab udarbejdet dette katalog, som giver et indblik i, hvad der findes, hvad der skabes, og hvad der i fremtiden vil blive skabt.