De foreslåede apps er valgt ud fra en kvalitativ vinkel, målgruppe samt en maks. pris på 50,- kr.

  STRUKTUR
Struktur
(målgruppe: mellemtrin/udskoling, pris 0 kr.)

App'en er opbygget som en kalender, hvor en støtteperson eller den berørte selv tilføjer aktiviteter og opgaver. Dette hjælper med at give et bedre overblik over den enkelte dag og skabe hverdagsmønstre. Aktiviteter kan deles op i flere mindre opgaver, og der kan tilføjes billeder, som vedkommende forbinder med opgaven.

PictoPlan
(målgruppe: primært indskoling og mellemtrin, pris Lite: 0 kr. - fuld version: 55 kr.)

PictoPlan kombinerer behovet for støtte og strukturering af dagligdagsopgaver og anvendelse af piktogrammer.
App'en indeholder et billedbibliotek. Herudover er PictoPlan væsentligt mere avanceret og kan også anvende video, lydoptagelser og egne fotos, som en del af støtten.
Et eksempel herpå kan være en “Nu skal du stå op” handling. Hertil er det muligt at tilknytte et piktogram af et vækkeur. Herudover kan der tilføjes en huskeliste som beskriver en række delopgaver i forbindelse med handlingen at “stå op”. Disse delopgaver kunne være at “børste tænder”, “tage tøj” på og “tage sin medicin”.
Når del-opgaverne udformes som en huskeliste er det muligt visuelt at krydse delopgaverne af på en liste efterhånden som opgaverne udføres.

Min rutinemæssig kalender - et stopur til børn
(målgruppe: indskoling/mellemtrin, pris 39 kr.)

En app der via pictogrammer og stopur kan være med til at skabe struktur og rutiner i børns hverdag. App'en indeholder et billedbibliotek, der kan suppleres med egne billeder. Derudover kan der indtales vejledninger, som børnene kan få læst op.

PiTimer
(målgruppe: indskoling/mellemtrin/udskoling, pris 0 kr.)

App’en er en visuel timer, der kan bruges til at visualisere, hvor lang tid en elev har/skal bruge på en given opgave. Timeren viser i grafisk form hvor meget tid, der er tilbage.

Time Timer
(målgruppe: indskoling/mellemtrin/udskoling, pris 25 kr.)
App’en er en visuel timer, der kan bruges til at træne tidsforståelsen visuelt. Uret kan angive, hvor lang tid en aktivitet varer. Uret kan vise fra 1-60 minutter. Det røde felt viser den tid, der er tilbage og feltet bliver mindre og mindre, som tiden går.

 

Fun Time Timer
(målgruppe: børnehaveklasse, pris 0 kr.)

Visuel timer til børnehaveklasser.

Belønningstavlen
Alder: fra 3 år til indskoling, pris 0 kr.

Man opretter det barn, der har behov for en belønningstavle. Man tildeler barnet x-antal opgaver, som f.eks. 'lektier', 'tømme skraldespand', ’række hånden op’ osv., og giver derefter barnet et eller flere point, når opgaven er udført. Derefter kan barnet få udbetalt sine point som en belønning, f.eks. en tur i skoven, tid på iPad eller tid med en voksen.De foreslåede apps er valgt ud fra en kvalitativ vinkel, målgruppe samt en maks. pris på 50,- kr.

  SOCIALE HISTORIER
Book Creator
(målgruppe: indskoling/mellemtrin/udskoling, pris 39 kr.)

App'en bruges til at producere e-bøger, som efterfølgende kan overføres og læses i iBooks. App'en kan udover tekst håndtere billeder, lyd og video.
App'en kan anvendes både som et pædagogisk redskab i den almene undervisning, men kan med fordel bruges som et specialpædagogisk redskab i forhold til at udvikle børns/ unges sociale kompetencer via sociale historier.

Puppet Pals
(målgruppe: indskoling/mellemtrin/udskoling, pris 0 kr.)

App’en bruges til at lave små dukketeaterlignende film. Man styrer sine digitale dukker eller figurer inde i et optagefelt på ipadskærmen, og man skal her selv indtale sin lyd henover, mens der optages.
App'en kan anvendes både som et pædagogisk redskab i den almene undervisning, men kan med fordel bruges som et specialpædagogisk redskab i forhold til at udvikle børns/ unges sociale kompetencer via sociale historier.

Pages
(målgruppe: indskoling/mellemtrin/udskoling, pris 0/79 kr.)

App'en er et tekstbehandlingsredskab.
App'en kan anvendes både som et pædagogisk redskab i den almene undervisning, men kan med fordel bruges som et specialpædagogisk redskab i forhold til at udvikle børns / unges sociale kompetencer via sociale historier.

Circus starr (show and tell)
(målgruppe: indskoling og mellemtrin, pris 0 kr.)

App'en er en visuel fortælle-app med en række cirkusbilleder og videooptagelser, der vil hjælpe børn med at stifte bekendtskab med cirkus - før, under og efter en forestilling.
Der kan også oploades egne billeder og tekster, så man kan skabe sine egne personlige historiebøger - herved kan der arbejdes med andre situationer.Gennem denne forberedelse kan børns bekymringer i forhold til nye/ukendte situationer lettes.

 

De foreslåede apps er valgt ud fra en kvalitativ vinkel, målgruppe samt en maks. pris på 50,- kr.

  LÆSE/SKRIVE
AppWriter
(målgruppe: indskoling/mellemtrin/udskoling, gratis via Kommunens licens samt unilogin)
AppWriter er en komplet pakke af innovative værktøjer, som tilsammen udgør basen for læse- og skrivestøtte. Det er et læse- og skrivestøtteværktøj, som kører på alle platforme og enheder, herunder Android, iPad, iPhone, Mac, Windows og til Chrome/Google Apps.
AppWriter er en komplet pakke af innovative støttende værktøjer. Alle værktøjer og funktionalitet er integreret og indeholder kontekst-baserede ordforslag, oplæsning, PDF-læser, OCR, betydningsordbog og en speciel Dyslexie-font.
Desuden kan du med AppWriters tastatur skrive i andre apps og få ordforslag fra AppWriter, mens du skriver.

 

Skriv og læs
(målgruppe: indskoling, pris 79 kr.)

App’en er udformet som en lille bog, hvor der kan indsættes billeder og skrives tekst. Først kan barnet selv skrive teksten med børnestavning. Tastaturet siger bogstavets navn. I rubrikken under kan forældrene eller læreren skrive teksten med den korrekte stavning.

12 i Dansk
(målgruppe: udskoling, pris 29 kr.)

12 i dansk er et relevant værktøj for mange discipliner i danskfaget, da app’en kan anvendes som opslagsværk til både skønlitterære og faglitterære analyseværktøjer.

Madam Bachs Forlag


App-bøgerne fra Madam Bachs forlag er gode apps til begynderlæseren. App-bøgerne kan tilgodese det enkelte barns læseniveau, da bøgerne fremstår med tre sværhedsgrader – LIX 4, 10 og 16,. Derudover kan man vælge oplæsning og skrivestøtte.De foreslåede apps er valgt ud fra en kvalitativ vinkel, målgruppe samt en maks. pris på 50,- kr.

  MATEMATIK

Regneregler
(målgruppe: indskoling/mellemtrin/udskoling, pris 0 kr.)

App’en giver mulighed for at få hjælp til anvendelse af matematikkundskaber med en hurtig oversigt over formler og med ”regnemaskiner”, der viser mellemregninger. Sproget er skrevet, så det er let forståeligt. Målet er, at alle skal kunne være med - uanset niveau.

Algebra Touch
(målgruppe: mellemtrin/udskoling, pris 25 kr.)

Med Algebra Touch indlæres algebra helt fra bunden ved at benytte berøringsbaserede teknikker, hvor man bl.a. flytter/trækker rundt med tal/bogstaver og eliminerer identiske udtryk.
Materialet indeholder bl.a. Forenkling, eliminering, isolering, variabler, distribution, substitution, opløsning i faktorer og grundlæggende ligninger.

Dyscalculator
(målgruppe: mellemtrin/udskoling, pris 0 kr.)

App’en fungerer som en almindelig lommeregner OG et hjælpemiddel, der hjælper med at forstå tal og hjælper med at vælge regneoperation.
Tal vises i Dyscalculatoren på fire forskellige måder: Talsymbol (76), Talord (seks og halvfjerds), Lyd (tal kan blive læst højt) og Grafisk (tal kan vises som barer).


Bugs and Buttons
Alder: fra 3 år, samlet pris: 79 kr.

De forskellige apps indeholder forskellige spil og aktiviteter, der beregnet til at lære sig en bred vifte af de matematiske færdigheder – på en utraditionel måde. Derudover trænes fokuseret opmærksomhed.

De foreslåede apps er valgt ud fra en kvalitativ vinkel, målgruppe samt en maks. pris på 50,- kr.

  LEG OG LÆRING


Storest
Alder: fra 3 år, pris: 25,- kr.

Storest er en butik med kasseapparatet, varer og penge, hvor børn kan spille med sig selv eller med venner. Barnet kan spille enten som en virtuel butik, hvori produkterne er i app’en, eller man kan printe varerne og scanne via enhedens kamera.Varerne er opdelt i kød, fisk, kager, frugt, grønsager, brød og legetøj og har hver 10 til 12 produkter.

Legehjul
Alder: fra 3 år, pris: 39 kr.

Formålet med appen er at puste liv i "de gode gamle" lege, inspirere til nye lege og samtidig mindske risikoen for konflikter og mobning. Børnene får hjælp til tackle lege, og der er videoforklaring til alle lege. Legene er inddelt i aldersgrupper.
Legehjul hjemmeside

Living Buddy (iPhone)
Alder: fra 3-6 år, pris: 0,- kr.

App'en giver mulighed for at træne og motionere på en sjov og motiverende måde med sin smartphone/iPad . Man kan vælge mellem seks forskellige aktiviteter, hvor man sammen samler point. Man kan bl.a. løbe eller cykle en tur, løbe om kap med dyr, 7 min morgenworkout eller gennem balancetræning. Med aktiviteten shake kan du få pulsen op på 30 sek, hvor du ryster din Living Buddy mest muligt.

Bugs and Buttons
Alder: fra 3 år, samlet pris: 79 kr.

De forskellige apps indeholder forskellige spil og aktiviteter, der beregnet til at lære sig en bred vifte af de matematiske færdigheder – på en utraditionel måde. Derudover trænes fokuseret opmærksomhed.

Yoga breaks - ro i klassen
Alder: fra 3 år, pris: 0,- kr.

Med YogaBreaks bliver I guidet gennem i alt 16 yogaøvelser, som kan anvendes af alle aldersgrupper. YogaBreaks formidler en grundlæggende yogaforståelse ind i et animeret univers, og man tages med på fire forskellige rejser ud i naturen: Floden, Bjerget, Skoven eller Blomsten.

Meditationer for børn
Alder: fra 5 år, pris: 29,- kr.

Appen indeholder 7 meditationer for børn. Meditationerne varer mellem 5 og 8 minutter, og guider blidt og kærligt barnet dybere i sin egen kerne.

Mindfulness for børn
Alder: fra 5 år, pris: 39,- kr.

Denne app tilbyder trin for trin instruktioner i at meditere. Med Pia Holgersens beroligende stemme, guides børnene nemt gennem kropsscanninger, visualisering og små åndedrætsøvelser.

Isekvenser
Alder: fra 3 år til indskoling, pris 29,- kr.

iSekvenser er oversat til dansk. Appen er særligt til børn med indlæringsvanskeligheder. Der er 100 sekvenser, som er små læringsforløb, der hjælper med forståelse af f.eks. forløb i aktiviteter og begivenheder.

Madam Bachs Forlag


App-bøgerne fra Madam Bachs forlag er gode apps til begynderlæseren. App-bøgerne kan tilgodese det enkelte barns læseniveau, da bøgerne fremstår med tre sværhedsgrader – LIX 4, 10 og 16,. Derudover kan man vælge oplæsning og skrivestøtte.