De foreslåede apps er valgt ud fra en kvalitativ vinkel, målgruppe samt en maks. pris på 50,- kr.

  MOTORIK
BabyTummel
Alder: 0-18 mdr., pris: gratis.

Denne app er udviklet til forældre med børn mellem 0 og ca. 18 mdr. Mange af øvelserne kan dog også sagtens bruges til børn på 2-4 år, så længe I er stærke nok til at tumle dem. App'en er udviklet for at give ideer til gode, sjove lege og øvelser, som stimulerer barnet på et passende niveau og dermed hjælper barnet godt igennem de forskellige motoriske stadier.

Rend og hop med Ida
Alder: fra ½ år, pris: 0 kr.

Dette er en app med instruktioner, hvor man vælger en bevægelseskategori. Der er 4 øvelser i hver kategori, og hver øvelse har 3 forskellige 'sværhedsgrader', som passer med alderen på de børn, der leges med. Kategorierne i appen er: Balancetossen, Tumletossen, Rundtossen og Føletossen.

 

De foreslåede apps er valgt ud fra en kvalitativ vinkel, målgruppe samt en maks. pris på 50,- kr.

  SPROG
Bitsboard
Alder: fra 1 år, pris: 0,- kr.

Bitsboard er en app, hvor man selv indsætter billede, tekst og lyd. Herefter har man 13 forskellige spil at bruge, blandt andet: flashcards, explore, photo touch, true or false, genius, memory, pop quiz, match up, Det er et meget alsidigt og nemt program at bruge. Man kan bruge færdige boards eller lave dem selv. Et board er en samling af billedkort med tilhørende tekst og lyd.

Gus on the go, danish for kids
Alder: fra 2 år, pris: 29,- kr.

I denne app tages man på en rejse rundt i Denmark. Undervejs trænes ordforrådet indenfor kategorierne: dyr, mad, transport, tøj, numre, farver, kropsdele og former.

My Playhome
Alder: fra 2 år, pris: lite: 0,- kr, fuld version: 29,- kr.

My PlayHome er et interaktivt dukkehus. Du kan bevæge dig rundt i alle husets rum lige fra køkken og have til badeværelse og soveværelse. Det er muligt i alle rum at flytte rundt og anvende de genstande der er i huset. I kan tilføje forskellige dukker til huset og sætte dem i gang med diverse handlinger.

Børneværelset
Alder: fra 2 år, pris: 0,- kr.

’Børneværelset’ er primært beregnet til at træne ord, tegn og sproglig bevidsthed med udgangspunkt i legesager og andre ting, man typisk kan finde i et børneværelse. Målgruppen er børn med høretab og børn som bruger tegnbaseret kommunikation samt de voksne omkring dem. App’en kan med anvendes til alle børn. Man kan evt. slå tegnfunktionen fra.

Passer den ?
Alder: fra 2 år, pris 0,- kr.

'Passer den?' er et sammenligningsspil til småbørn med behov for tegnstøttet kommunikation. Spillets formål er at arbejde med tidlig sprogstimulering bl.a. gennem brug af enkelttegn. Samtidig lærer barnet at sammenligne elementer og få dem til at passe sammen. Dette er med til at styrke barnets kognitive, sproglige og motoriske færdigheder.

Babytegn for alle
Alder: fra 0 år, pris 8,- kr.

Babytegn (eller nærmere, baby- og børnetegn), kan forøge og styrke børns sproglige udvikling og gøre det endnu lettere at kommunikere med det lille barn, før barnet kan tale. APP’en indeholder: Mere end 300 forskellige videoer med babytegn, Quiz-funktion – test din viden, Kategorisering af babytegn, Gem udvalgte babytegn under foretrukne.

Tegnapp
Alder: fra 0 år, pris 0,- kr.

Tegnapp er baseret på tegnsprog. Det er en ordbog, som giver dig mulighed for at søge og finde de tegn, du lige står og mangler. Med Tegnapp får du også en kort video, hvor en professionel tegnsprogstolk viser dig, hvordan tegnet skal laves.

Myfirstapp
Alder: fra 0 år, pris 0,- kr.

En samling af apps, der understøtter barnets kognitive udvikling på forskellige alderstrin. Via disse apps trænes bl.a. kategorisering, generalisering, abstraktion, hukommelse, sprog, basis matematik, visuel perception og finmotorik.

 

De foreslåede apps er valgt ud fra en kvalitativ vinkel, målgruppe samt en maks. pris på 50,- kr.

  STRUKTUR
  Fun Time Timer
Alder: fra 2 år, pris: 0,- kr.

Timetimer til børn med sød og småbørnsvenlig illustration. App’en er en visuel timer, der kan bruges til at træne tidsforståelsen visuelt.

Time Timer
Alder: Fra 2 år, Pris: 25,-

App’en er en visuel timer, der kan bruges til at træne tidsforståelsen visuelt. Uret kan angive, hvor lang tid en aktivitet varer. Det røde felt viser den tid, der er tilbage og feltet bliver mindre og mindre, som tiden går.

PiTimer
(målgruppe: indskoling/mellemtrin/udskoling, pris 0 kr.)

App’en er en visuel timer, der kan bruges til at visualisere, hvor lang tid en elev har/skal bruge på en given opgave. Timeren viser i grafisk form hvor meget tid, der er tilbage.

 

De foreslåede apps er valgt ud fra en kvalitativ vinkel, målgruppe samt en maks. pris på 50,- kr.

  LEG

Toca Boca
Alder: fra 0-6 år, pris afhængig af, hvilken app der købes

Toca Boca er en samling af populære lege og læringsapps,
som passer til forskellige aldersgrupper.

 

Nedenfor er eksempler på links, hvor man kan få yderligere inspiration til arbejdet med iPad som specialpædagogisk redskab.

Min kusine Maria

Siden indeholder mange idéer til apps, materialer og links. Der er særligt fokus på ideer til arbejdet med børn med sproglige vanskeligheder.

Mors Apps

Indeholder bla. en glimrende oversigt over gode læringsapps til skolen. Listen indeholder mange gode apps inddelt under emnerne Dansk, Dansk X-tra til specialundervisningen, Udskoling, Viden, Matematik, Lær klokken Tegning, Engelsk, Tysk, Historie, Musik, Elevproduktion og Værktøjskassen.

Gode apps til børn

Siden indeholder gode apps til børn i alle aldre – primært med fokus på gode læringsapps med god underholdningsværdi.

Ipadguide

Siden indeholder beskrivelser af apps til børn samt diverse tips og tricks til brug af iPad.

Legeapps

Siden indeholder anbefaling af apps på alle 6 læreplanstemaer: Alsidig personlig udvikling, sociale kompetencer, sproglig udvikling, krop og bevægelse, natur og naturfænomener og kulturelle udtryksformer og værdier.

Sprogpakken

Siden indeholder materiale med ideer til, hvordan man kan understøtte børns sproglige udvikling.

Digitale børn Vejle

Siden er Vejle kommunes hjemmeside om børn og digitale medier, der har gode råd til apps og tematiske forløb.